Objednávky provedené v termínu 25.4. - 2.5. 2018 budou vyřízeny až 4.5. 2018 z důvodu naší cesty do USA, kde budeme propagovat česká naturální vína. Více na http://druzme.se :) Díky za pochopení!
Tip Efekt lupa
 

Christian Tschida - Brutal 2015 magnum

 

Burgenland | červené, suché

Brutálně pitelné cuvée Frankovky, Zweigeltrebe a Syrahu z jedné vinice. Zrálo ve velkých dubových sudech. V prodeji pouze v magnum lahvích. Doporučujeme pít mírně nachlazené.

Dostupnost Skladem
1 490 Kč
   
Kód produktu 1125
Výrobce Christian Tschida
Kategorie Rakousko
 
Barva červené víno
Filtrace ne
Objem 1,5 l
Odrůdy Frankovka, Zweigeltrebe, Syrah
Podloží štěrkopísky, jíl
Region Burgenland
Ročník 2015
Styl suché
Země původu Rakousko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .

Nevyplňujte toto pole:

christian_tschida_small

Burgenland, Illmitz

Shodneme-li se na tom, že velká vína se vyznačují zejména svou harmonií, vyvážeností a komplexitou, tak Christian Tschida bezesporu dělá jedna z nejlepších vín na světě. Bez ohledu na to, že je neustále vyprodaný a má kolem sebe velmi silnou auru popularity, tak si troufáme říct, že kterékoliv jeho víno můžete nalít do sklenice propitému fajnšmekrovi i naprostému laikovi a oba budou nadšeni. Zajímavá jsou Tschidova tvrzení typu "terroir je přeceňený" nebo "do vinice moc nechodím, abych révu nerušil". Při výrobě vína se řídí pravidlem co nejméně zasahovat do přirozených procesů a dopřává vínu tolik času, kolik potřebuje. Se svým otcem obhospodařuje vinice s velmi starou révou (průměrný věk 40 let) v národním parku u Neziderského jezera. Všechny hrozny šlapou nohama a víno poté zraje v dřevěných sudech velikostí 225-1500 litrů. Vína jsou nečiřena a nefiltrována, obsahují žádnou nebo minimální síru a najdete je převážně v top restauracích po celém světě. Přestože Tschidovi říkají "enfant terrible" rakouského vinařství, získal v Gault & Millau 2016 titul vinaře roku.

www.tschidaillmitz.at

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.