Novinka Tip Efekt lupa
 

Christian Tschida - Himmel auf Erden Maischevergoren 2016

 

Burgenland | oranžové, suché

Jediné oranžové víno od Christiana Tschidy. Scheurebe z 55 let starých vinic. Vše pošlapáno nohama, poté macerováno po dobu 2-6 týdnů a šetrně vylisováno. Zrálo 10 měsíců ve větších dubových sudech, lahvováno bez filtrace a bez přidané síry. Himmel auf Erden v překladu znamená "nebe na zemi". Potvrzujeme! Aneb i oranžové víno může být nesmírně elegantní. 

Dostupnost Skladem
730 Kč
   
Kód produktu 1198
Výrobce Christian Tschida
Kategorie Rakousko
 
Barva Oranžová
Filtrace ne
Objem 0,75 l
Odrůdy Scheurebe
Podloží štěrkopísky, jíl
Region Burgenland
Ročník 2016
Styl suché
Země původu Rakousko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .

Nevyplňujte toto pole:

christian_tschida_small

Burgenland, Illmitz

Shodneme-li se na tom, že velká vína se vyznačují zejména svou harmonií, vyvážeností a komplexitou, tak Christian Tschida bezesporu dělá jedna z nejlepších vín na světě. Bez ohledu na to, že je neustále vyprodaný a má kolem sebe velmi silnou auru popularity, tak si troufáme říct, že kterékoliv jeho víno můžete nalít do sklenice propitému fajnšmekrovi i naprostému laikovi a oba budou nadšeni. Zajímavá jsou Tschidova tvrzení typu "terroir je přeceňený" nebo "do vinice moc nechodím, abych révu nerušil". Při výrobě vína se řídí pravidlem co nejméně zasahovat do přirozených procesů a dopřává vínu tolik času, kolik potřebuje. Se svým otcem obhospodařuje vinice s velmi starou révou (průměrný věk 40 let) v národním parku u Neziderského jezera. Všechny hrozny šlapou nohama a víno poté zraje v dřevěných sudech velikostí 225-1500 litrů. Vína jsou nečiřena a nefiltrována, obsahují žádnou nebo minimální síru a najdete je převážně v top restauracích po celém světě. Přestože Tschidovi říkají "enfant terrible" rakouského vinařství, získal v Gault & Millau 2016 titul vinaře roku.

www.tschidaillmitz.at

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.