Edi Keber (Itálie)

edi_keber_kristian

Friuli - DOC Collio, Plessiva

V Itálii často narazíte na názor, že nejlepší italská bílá vína pochází z Friuli a DOC Collio. Otisknout opukový terroir Collia v italsko-slovinském pohraničí lze podle Kristiana Kebera, syna Ediho Kebera, pouze skrze lokální odrůdy a s minimem chemie ve vinicích i ve sklepě. Friulano, Ribolla Gialla a Malvasia Istriana jsou tři autochtonní ingredience, z nichž je utkáno cuvée Collio Bianco. Mezinárodních bílých odrůd se Keberovi před lety vzdali a soustředí se pouze na ty lokální, vyzrálé na svazích Zegla a Monte Quarin. Collio Bianco je tak jejich jediné víno. To fermentuje a zraje ve starých betonových tancích. Keberovi hospodaří na 10 hektarech a ročně vyrobí kolem 60.000 lahví, jež naleznete ve špičkových podnicích od San Francisca až po Tokio. 

www.edikeber.it

 

Záznamy nebyly nalezeny...

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.