JZT Ferments - Kombucha Bergamot
Nepasterizovaný fermentovaný nápoj z černého a zeleného čaje s bergamotem.
Kombuchu je potřeba uchovávat v chladu do 7° C a ideálně spotřebovat do 6 týdnů od data lahvování. Nicméně ani po této době není kombucha závadná, pouze je kyselejší a může obsahovat viditelné shluky kvasinek.
Doplňkové parametry
Kategorie: | JZT Ferments (ČR) |
---|---|
Objem: | 0,32 l |
Filtrace: | ne |
Obsah alkoholu: | <0,5% |
Chuť: | bergamot |
Složení: | bergamot, 45% černý čaj, 45% zelený čaj |
JZT Ferments jsou tři studenti (2020), Jirka, Zdenda a Tom, kteří si za velkou louží kdysi čuchli ke kombuche, zamilovali se na první pohled a po návratu začali hledat něco podobného u nás. Naštěstí pro nás nenašli nic, co by odpovídalo jejich vkusu. Začali si tedy kombuchu dělat sami, a jednoho deštivého víkendového rána se rozhodli ji produkovat ve větším a distribuovat širší veřejnosti.
Nálevy jsou z prvotřídních japonských zelených a indických černých čajů, SCOBY je čistá a bez defektů. Do procesu "výroby" se zasahuje co nejméně a nikam se nespěchá. Kombuchy jsou nefiltrované a nepasterizované, v lahvi se tedy stále vyvíjí, a proto je i potřeba je skladovat v chladu.