Candycane - Nensebo Riripa – Etiopie (Filtr) 250g

Značka: Candycane

pražení/příprava: Filtr
producent: Haji Betro
oblast: Nensebo (Etiopie)
nadmořská výška: 2 100 m. n. m.
odrůda: Wolisho, Curume
zpracování: promyté
sklizeň: 2021
cuppingové skóre: 87,5

Dostupnost Skladem
Kód: 5505
300 Kč
Candycane - Nensebo Riripa – Etiopie (Filtr) 250g
Značka: Candycane

Hlavním důvodem, proč jsme tuto kávu koupili, je prostě to, že milujeme tento chuťový profil. Voní a chutná po sladkých broskvích, černém čaji s citrónech a v dochuti náznak koření. Ta nejlepší kombinace chutí jakou mužeme od etiopských káv očekávat.

Stanice Riripa se nadchází na okraji horského lesa Bale. Káva rostoucí v této oblasti těží z hustě zastíněného lesa a vysoké nadmořské výšky přes 2000m. Tato stanice byla dlouho dobu poměrně neznámou, ale v posledních letech se díky investicím do procesu zpracování zapsala do mapy výběrové kávy z Etiopie. Celkem 750 farmářů z okolí nosí své třešně na zpracování do toho závodu. Kávovníky rostou v lese a díky stínu stromů je zrání dlouhé a pomale což dodává kávě vyšší sladkost a plnost.

Káva je zpracována promytou metodou, kdy se třešně vyloupou na tradiční loupačce Agaarde Discpulper. Poté se promývají a třídí dle hustoty ve vodních kanálech. Následuje fermentace ve vodních tancích po dobu 72 hodin a sušení na afrických postelích.

candycane_cover

Kromě vína jsme totálně zamilovaní i do výběrového kafe! Naší nejoblíbenější pražskou pražírnou je Candycane Coffee a protože jsou to kamarádi a kafe mají naprosto úžasný, rádi bychom vám ho nabídli i tady, ať si ho můžete snadno přihodit k vínu. Kdo je neznáte, Candycane Coffee je parta sympaťáků, kteří jsou blízce propojení s podnikem Onesip Coffee, kde, když je to možné, jsme prakticky denně. Moc rádi bychom vám proto usnadnili objednání jejich voňavých zrnek až domů.

https://www.candycane.coffee/