Popis
Vrchovatě zábavný, mírně perlivý jablečno‐révový koferment macerovaný výlisky Rufuse z vinařství Dlúhé Grefty,
Užívejte se sptfy.com/uulala
Vyrobeno z konvenčně pěstovaných, rezistentních odrůd jablek z jižních Čech, jablka byla pohmožděna krupobitím a supermarkety o ně nestály, jablka byla naposledy stříkána 4 měsíce před sklizní, multireziduální screening pesticidů v britských laboratořích ALS nenašel žádné zjistitelné stopy pesticidů; vyrobeno v dubových sudech spontánní fermentací divokými kulturami bez filtrace, bez čiření, bez pasterace, bez umělého sycení, bez přidaných siřičitanů, cukrů, kyselin, taninů, enzymů, aromat, konzervantů, sterilantů, barviv a vody, věříme v transparentní značení a v informovaná nákupní rozhodnutí spotřebitelů.
Skladujte v chladu do 8 °C, vychutnávejte kolem 10 °C
Filtrace | ne |
Odrůdy | Konvenční |
Region | Jižní Čechy |
Ročník | 2020 |
Styl | suché |
Země původu | Česká republika |
Obsah alkoholu | 7% |
Tvrz Sudkův Důl
Ivo a Eva nevybrali jméno pro svou malou cidrárnu v Tvrzi Sudkův Důl jen tak náhodou. Snaží se totiž dosáhnout utopického ideálu čistě naturálního cideru. A to se jim daří. Jablka z vlastních sadů po sklizni putují do lisu, z lisu pak do starších 225l dubových sudů po červeném víně, které byly vyčištěny parní lázní. Zde mošt spontánně fermentuje, i malolakticky, a až do další sklizně, tedy celých 12 měsíců, tu i zraje na vlastních kalech. Bez jakýchkoliv dalších zásahů se pak již hotový cider stáčí, bez čerpadla, bez filtrace, bez pasterizace, samozřejmě bez takových berliček jako cukru, kyselin, taninů a podobných. Co sud, to malá šarže tří set lahví. Utopia cidery jsou zážitkem srovnatelným s víny. V ročníku 2018 poprvé experimentují i s perlivým ciderem.