Edi Keber

edi_keber_kristian_small

V Itálii často narazíte na názor, že nejlepší italská bílá vína pochází z Friuli a DOC Collio.
Otisknout opukový terroir Collia v italsko-slovinském pohraničí lze podle Kristiana Kebera, syna Ediho Kebera, pouze skrze lokální odrůdy a s minimem chemie ve vinicích i ve sklepě. Friulano, Ribolla Gialla a Malvasia Istriana jsou tři autochtonní ingredience, z nichž je utkáno cuvée Collio Bianco. Mezinárodních bílých odrůd se Keberovi před lety vzdali a soustředí se pouze na ty lokální, vyzrálé na svazích Zegla a Monte Quarin. Collio Bianco je tak jejich jediné víno. To fermentuje a zraje ve starých betonových tancích. Keberovi hospodaří na 10 hektarech a ročně vyrobí kolem 60.000 lahví, jež naleznete ve špičkových podnicích od San Francisca až po Tokio. 

Friuli - DOC Collio, Plessiva

www.edikeber.it

Žádné produkty značky Edi Keber nebyly nalezeny...

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení