Mesta - Tempranillo Tinto 2023
Castilla | červené, suché |
Šťavnaté a neuvěřitelně harmonické červené. A doslova game-changer!
Tohle víno rozhodlo o tom, že začneme vozit vína od Península Vinicultores! Marko ho před časem ochutnal v jedné špičkové restauraci přímo ve Španělsku a na velkou lásku bylo zaděláno. Mesta Tempranillo má totiž jednu úžasnou vlastnost - je neskutečně vyvážené a nelze se ho nabažit, musíte se napít zas a znova. Červené ovoce, lehoučká kořenitost, středně plné tělo a svěžest - to jsou hlavní atributy tohoto příjemného Tempranilla.
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Španělsko |
|---|---|
| Vinař: | Península Vinicultores |
| Víno: | červené |
| Styl: | suché |
| Země původu: | Španělsko |
| Region: | Castilla |
| Barva: | červená |
| Obsah alkoholu: | 13,5% |
| Objem: | 0,75 l |
| Ročník: | 2023 |
| Odrůdy: | Tempranillo |
| Podloží: | jíl, písek, vápenec |
| Fermentace: | řízená |
| Macerace (ve dnech): | 8 |
| Nádoby: | nerez |
| Filtrace: | ano |
| Typ: | bio |

Parta z Pyrenejského poloostrova složená z pěstitelů, vinařů a Masters of Wine, kteří spolu sdílí vizi o autentičnosti a trvalé udržitelnosti vinařství ve Španělsku. Většina jejich vín pochází z Kastilie, tedy centrálního Španělska, avšak z velmi vysoko položených vinic na vápenci a jílovitých pískách obdělávaných v bio režimu. Na prvním místě je pro ně charakter a čistota projevu vín, přičemž důrazně dbají na ekologický aspekt své činnosti.
Před lety byli zakládajícím členem spolku “Wineries for Climate Protection”, jehož cílem je zaměření na obnovitelné zdroje a zároveň minimalizace spotřeby energie, vody, produkce odpadu a CO2. Jedna z hlavních tváří Penínsuly Sam Harrop před lety vydal spolu s degustátorem Jamie Goodem knihu Authentic Wine, která pro mnohé bio a naturální vinaře dodnes slouží jako úvod do světa vín bez chemie.
