Península Vinicultores - Quinta de Quercus 2021
Castilla | červené, suché |
Víno tak mohutné a temné, že i Primitivo může jen závidět. Pro milovníky těch nejplnějších vín.
Svalnaté a hluboké, ale hebké a sametové červené víno z Tempranilla vyzrálého 12 měsíců v dubových barikových sudech. Omámí vás tóny zralých ostružin, rozmarýnu, tymiánu, nádhernou texturou a dlouhou, kořenitou dochutí. Pochází z nejlepších poloh 30letých vinic Ocaña a Las Morras roubených stoletými duby a olivovníky. Díky nadmořské výšce 800 m jsou zdejší vína i přes svou extraktivnost vždy vyvážená a nepůsobí nasládle. Už má za sebou pár let v lahvi a teď je v ideální kondici k pití. Chcete-li něco opravdu mohutného, tohle víno je přesně pro vás!
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Španělsko |
|---|---|
| Vinař: | Península Vinicultores |
| Víno: | červené |
| Styl: | suché |
| Země původu: | Španělsko |
| Region: | Castilla |
| Barva: | červená |
| Obsah alkoholu: | 14% |
| Objem: | 0,75 l |
| Ročník: | 2021 |
| Odrůdy: | Tempranillo |
| Podloží: | jíl, písek, vápenec |
| Fermentace: | řízená |
| Nádoby: | dub |
| Zrání: | 1 rok ve francouzském bariku |
| Filtrace: | pouze hrubá |
| Typ: | bio |
| Stáří vinice (v letech): | 30 |
| Sklizeň: | ruční sběr |

Parta z Pyrenejského poloostrova složená z pěstitelů, vinařů a Masters of Wine, kteří spolu sdílí vizi o autentičnosti a trvalé udržitelnosti vinařství ve Španělsku. Většina jejich vín pochází z Kastilie, tedy centrálního Španělska, avšak z velmi vysoko položených vinic na vápenci a jílovitých pískách obdělávaných v bio režimu. Na prvním místě je pro ně charakter a čistota projevu vín, přičemž důrazně dbají na ekologický aspekt své činnosti.
Před lety byli zakládajícím členem spolku “Wineries for Climate Protection”, jehož cílem je zaměření na obnovitelné zdroje a zároveň minimalizace spotřeby energie, vody, produkce odpadu a CO2. Jedna z hlavních tváří Penínsuly Sam Harrop před lety vydal spolu s degustátorem Jamie Goodem knihu Authentic Wine, která pro mnohé bio a naturální vinaře dodnes slouží jako úvod do světa vín bez chemie.
